Mariaverschijning zondag 27 november 2011

·    Wanneer:  Zondag 27 november tussen 16:00 – 21:00 uur
·    Waar:  Hengelo Kasbah, grasveld zuidzijde

Het is een sprookjesachtig gezicht, de eerste adventszondag in de Kasbah. Het begin van de avond, het is donker. Het grasveld is omzoomd door duizend lichtjes. Devoot, het beeld van Maria. Uit de wind gehouden door een geheel doorzichtige tent, en verlicht door de honderden kaarsen.Hemelse klanken van harp, cello en fagot klinken verstild. U, als publiek, er omheen staand; kijkend en luisterend naar Mariaverhalen en live muziek. Advent: de reis door duister naar licht. Die reis begint hier. In de Kasbah op 27 november. Tijdens de Mariaverschijning is er glühwein en hete appelcider.


Inzage in de flyer? Klik hier >>


·    Wanneer:  Zondag 27 november tussen 16:00 – 21:00 uur
·    Waar:  Hengelo Kasbah, grasveld zuidzijde
·    Wie:  Karavaan der Vertellers i.s.m. Kasbah Hobby Winkels
·    Wat:  Start advent met Mariaverschijning
·    Waarom:  Mariabeeld als verbindende factor in de wijk
·    Hoe:  Twee topvertellers, met fagot, cello en harp
·    Verder:  Duizenden kaarsjes, lampjes en lichtjes.
·    Verder:  Een sereen Mariabeeld in het midden
·    Entree:   Vrije inloop en vrije gift

naar boven


Artiesten


Janna van den Berg Verhalen zijn brood voor de ziel. Janna is een rasvertelster die haar talent erfde van haar vader. Vanaf 1985 oefent zij gedreven en niet afl atend dit beroep uit. Vertellen is het liefste dat Janna doet.


Binnen verhalenvertellend Nederland is Wim Wolbrink erg actief. Hij is de initiatiefnemer van de Karavaan der Vertellers. Verder heeft hij met een collega de Nationale Vertelschool in Utrecht opgericht. Wim is een levendig en gepassioneerd verteller. Wim heeft zijn opleiding genoten aan de School of Story Telling in East Sussex, Engeland.


Inja Botden studeerde cello bij Gyözö Hŕrsanyi en viola da gamba bij Freek Borstlap. Jarenlang speelde zij in verschillende Nederlandse orkesten. Tevens was zij de celliste van het ensemble Châtelet. Thans wijdt zij zich vrijwel geheel aan de kamermuziek en het continuospel en treedt op in binnen- en buitenland. Ze speelt o.a. in the Flanders Baroque Consort, het Gelders -Utrechts cantateorkest, Concerto Barocco, het Alexander Consort, Accademia Arcadia en in het Franse ensemble Les Tempéraments Baroques.


Norbert Kunst studeerde blokfl uit, contrabas en fagot aan het Utrechts Conservatorium en was enkele jaren actief als blokfl uitbouwer. Na zijn specialisatie historische fagotten speelde hij in vele Europese barokorkesten. Sinds 1997 staat het Leids Blokfl uitensemble Praetorius onder zijn leiding daarnaast dirigeert hij de Stadspijpers van ‘s-Hertogenbosch. Norbert is actief betrokken bij het aan Hengelo gelieerde Concerto Barocco.


Van jongs af aan is Mechteld Karlien de Jong beďnvloed door Ierse en Klassieke muziek. In Engeland is op vijf jarige leeftijd haar liefde voor de harp ontstaan. Tot op de dag van vandaag bespeelt zij de harp vol overgave. Mechteld heeft haar harpspel overgedragen gekregen van de Japanse harpiste Masumi Nagasawa en heeft o.a. samengewerkt met dichter des vaderlands Driek van Wissen en met acteur Henk van Ulsen. Op passende wijze vult zij de verteller aan met haar opgebouwde en veelzijdige repertoire.

naar boven


Het Mariafestival wordt mede mogelijk gemaakt door:Voor meer informatie over het festival neemt u contact op met:

Wim Wolbrink
Eendengang 75
7552 KN Hengelo
T: 074 - 2422696
E: info@karavaandervertellers.nl


naar boven